Regionale Scouting wedstrijden

Ieder jaar vinden in verschillende regio’s de regionale Scouting wedstrijden voor de leeftijdsgroep Scouts plaats. De winnaars van de regionale Scouting wedstrijden mogen vervolgens meedoen aan de landelijke Scoutingwedstrijden. Om de regio’s bij de organisatie van deze dag te ondersteunen, wordt ieder jaar een spelbrochure ter beschikking gesteld. Meer actuele informatie van de regionale Scouting wedstrijden in regio de Langstraat vind u hier.

Thema 2021: Expedition Jungle Fever

Ter ere van de ontdekking van de oerscouts in de Amazone wordt er een expeditie vanuit Nederland naar de Amazone georganiseerd. De stoere Bearina Grylls leidt deze expeditie. Er gaat echter een mythe rond dat er in de Amazone een oermonster woont. Alle vreemde geluiden die ze horen zijn nu erg beangstigend en de aanwezigheid van andere mythische monsters wordt ook niet uitgesloten, de scouts worden steeds banger. Gelukkig komt Brandon Powers ze redden als de oversteek van de rivier de Amazone totaal misloopt en loodst hij ze verder de jungle in. Wanneer ze bij de oerscouts komen, blijken zij een offerritueel te hebben met bananen en blauwe bloemen om het oermonster weer een jaar stil te houden. Het offerritueel wordt echter bruut verstoord door D.A. Hinda, zij heeft ontdekt dat het oermonster niet meer is dan een kleine gele brulkikker uit India die een iets te grote mond heeft voor haar omvang. Als de brulkikkers gevangen zijn keert de rust terug in de Amazone. De scouts en de oerscouts wisselen ervaringen uit en D.A. Hinda gaat terug naar India om de brulkikkers thuis te brengen.