Jongens 7 t/m 11 jaar

Jongens 7 t/m 11 jaar

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de Welpen en speel mee in de jungle!

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden bij Scouting ‘Welpen’ genoemd. Bij Scouting Drunen is dit onderverdeeld tussen jongens en meisjes. Jongens worden bij Scouting Drunen ‘Welpen’ genoemd en meisjes ‘Kabouters’. Welpen spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De Welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De Welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de Welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de Welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. Op alles wat de kinderen bij de Welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de Scouts. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Kom kijken wat we doen!

Is dit wat voor jou? Kom dan vrijblijvend een keer kijken en meedoen bij de Welpen. Je kunt de jungle alvast ontdekken met leuke games en activiteiten op de Welpensite.