Het coronavirus (COVID-19)

Gepubliceerd: 06-11-2020

Het coronavirus (COVID-19) is volop in het nieuws en Scouting Drunen houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: vrijdag 6 november. Hieronder een samenvatting van de nieuwe regels:

Algemeen

In de maatregelen is er één uitzondering: Scoutingopkomsten voor kinderen t/m 17 jaar kunnen doorgaan. Hierbij geldt er geen maximum aantal leden per speltak. Jeugdleden en speltakken van 18 jaar of ouder hebben géén fysieke opkomsten of activiteiten. Scouting is geen openbare gelegenheid, daarom is het dragen van een mondkapje niet verplicht.

1,5 Meter tijdens opkomsten

Leiding hoeft geen afstand te houden tot bevers en welpen. (Bege)leiding houdt bij scouts en explorers 1,5 meter afstand tot de jeugdleden en elkaar, óók bij sport, spel en bewegen. Leiding houdt altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.

Opkomsten

Huidige draaitijden mogen behouden blijven. Bereid opkomsten thuis voor, werk online samen met je team. Kort voor en na de opkomst voorbereiden en evalueren wordt beperkt tot het strikt noodzakelijke. De opkomst vindt buiten plaats tenzij echt niet anders kan. Draai je binnen, zorg dan voor ventilatie door ramen en deuren open te zetten. Leden komen zoveel mogelijk zelf naar de groep. Als leden gebracht worden blijven ouders bij de fiets of in de auto: ouders komen niet op het terrein. Bevers komen binnen via de achterpoort. De aanwezigheid moet goed worden bijgehouden en bij binnenkomst wordt er een gezondheidscheck gedaan volgens de regels van Scouting Nederland.

Bijeenkomsten

Alle overige activiteiten en bijeenkomsten gaan niet door. Clubhuizen zijn gesloten, behalve voor de opkomsten van kinderen t/m 17 jaar. Organiseer opkomsten alléén op en direct rondom het eigen terrein.

Kampen en overnachtingen

Kampen en overnachtingen zijn niet toegestaan.

Bekijk voor een compleet overzicht van de regels omtrent opkomsten, activiteiten, bijeenkomsten, kampen en overnachtingen de informatiepagina en factsheet van Scouting Nederland. Bij vragen of onduidelijkheden graag contact opnemen met de leiding van de speltak van uw kind.