JOTA

Datum:18-10-2020
Locatie:De Akkerhoek, Drunen

Hoe ziet een  JOTA weekend eruit?

Na de diverse voorbereidingen in de weken vooraf het 3e volle weekend van oktober, kan het opbouwen van alle antennes en het zendlokaal op vrijdag beginnen. Om 22:00 uur is dan altijd de officiële opening via Scouting Nederland en dan mogen we beginnen. De eerste verbindingen worden dan gemaakt. Iedereen is dan welkom.

Op zaterdag is het dan groepsdraaien. We proberen om onze jeugdleden een gevarieerd programma te bieden met de nodige uitleg over hoe te zenden. De 2 meter set die zo’n beetje heel Nederland kan bereiken, wordt vaak door de jeugdigen gebruikt om eens met andere Nederlandse scouts te kletsen en spelletjes als galgje en zeeslag te spelen. Tevens zijn de portofoons een gewild item om een buiten programma mee te draaien.

Na een gezamenlijk diner van zendamateurs/organisatie en leiding, wordt er tot diep in de nacht gezonden met zowel Nederland als de rest van de wereld. Vaak worden er nog wat gezellige kampvuurliederen ten gehore gebracht onder begeleiding van een of meerdere muzikanten. Gezelligheid en plezier voorop!

Op zondagochtend worden de laatste verbindingen gemaakt zodat we op zondagmiddag alles kunnen opruimen en hopen dat we onze leden weer een geweldig weekend hebben kunnen laten beleven.

Aankomende data

JOTA