Vrijwilliger worden

Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is Scouting Drunen op zoek naar jou! Je kunt als vrijwilliger aan de slag bij Scouting Drunen.

Vrijwilliger bij Scouting Drunen

Op zoek naar een leuke en actieve klus bij Scouting Drunen? Je kunt aan de slag als leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen, als bestuurslid of in een ondersteunende rol. Kom een keer kijken of neem contact op met depraktijkbegeleider voor meer informatie. Voor alle functies geldt dat je lid van Scouting Nederland wordt of bent. Natuurlijk onderschrijf jij als (toekomstig) lid de doelstelling van Scouting (Drunen) en heb je er geen bezwaar tegen dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor je wordt aangevraagd. Lid worden gebeurd via onze gegevensbeheerder.

Ben je al eerder lid geweest van Scouting Nederland? Houd dan je oude lidmaatschapsnummer bij de hand, dan kan je nieuwe aanmelding meteen gekoppeld worden aan je oude gegevens.

Leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen

Als leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen (speltakken) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de kinderen of jongeren, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De speltakken draaien één keer per week, op zaterdagmiddag. Buiten het groepsdraaien bereid je als leidingteam het programma en de eventuele kampen voor. Wil je meer weten? Informeerhier naar de mogelijkheden. Voor een functie als leidinggevende geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Bestuurder bij Scouting Drunen

Als bestuurder bij Scouting Drunen draag je zorg voor het uitdragen en uitvoeren van het beleid. Je hebt als bestuurslid een eigen portefeuille met bestuurlijke taken als ledenwerving en -behoud, groepsontwikkelingen, ondersteuning speltakken, communicatie (intern/extern), financieel, veiligheid en nog vele andere belangrijke zaken. Het bestuur van Scouting Drunen komt met regelmaat bijeen om te vergaderen. Buiten deze ‘bestuursvergaderingen’ neem je deel aan de groepsraad en vereningsbreed gedragen activiteiten. Wil je meer weten? Informeer hier naar de mogelijkheden. Voor een functie als bestuurder geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Vrijwilliger bij Scouting Drunen

Naast de leidinggevenden die zorgdragen voor het programma-aanbod voor de jeugdleden en bestuurders, zijn er tal van ondersteunende functies die belangrijk zijn voor een goed draaiende groep. Bij Scouting Drunen kun je een bijdrage leveren als materiaalmeester, gebouwbeheerder, activiteitenbegeleider of verhuurder. Als groepsbegeleider heb je veel contact met de leidingteams en als praktijkbegeleider zorg je ervoor dat iedere vrijwilliger zich binnen de groep kan ontwikkelen door middel van Scouting Academy. Kortom, er zijn heel veel verschillende en uitdagenden functies! Je bent daarbij al een topvrijwilliger als je maar een paar uur van je vrije tijd aan Scouting kunt besteden. Wil jij een bijdrage leveren? Kijk bij vacatures voor de vacate vacatures en neem contact op voor de mogelijkheden.