Speluitleg voor welpen

De Welpen spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van Jungleboek. Samen met Mowgli en Shanti beleven ze allerlei avonturen in de jungle. De avonturen zijn beschreven in een aantal leuke verhalen. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspelletjes, oefenen met koken en doen creatieve programma’s. Ook gaan de Welpen één keer per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.

Jungleboek

De Welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De Welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de Welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. Op alles wat de kinderen bij de Welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de Scouts. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Voor ouders en verzorgers

Iedere week leren kinderen bij Scouting allerlei nieuwe dingen! Door het doen van uitdagende activiteiten, ontwikkelen meiden en jongens zich steeds verder. Bij de Welpen gaan kinderen met Shanti en Mowgli de jungle in, waar ze spannende avonturen beleven. Vind je het belangrijk dat je kind ontzettend veel plezier heeft en dat hij of zij daar stiekem ook nog iets van leert? Dan is Scouting misschien wat voor jouw kind.

Je beleeft Scouting natuurlijk pas echt door mee te doen. Treed binnen in de jungle en laat je kind een keertje meedraaien met een opkomst.

Welpensite

Speciaal voor alle Welpen is er een welpenwebsite. Op deze kidswebsite vind je onder andere leuke kleurplaten, je kunt er alles voor je spreekbeurt vinden en kinderen kunnen aan de slag met het junglealfabet.

Scouty

Welpen krijgen vier keer per jaar het Scouting Magazine met daarin het katern Scouty. Dit staat vol met leuke reportages van opkomsten, allerlei weetjes over jungledieren en natuurlijk bevat Scouty ook een leuke strip. Download het gehele Scouting Magazine.