Speluitleg voor scouts

Scouts zijn 11 tot 15 jaar oud en spelen niet meer in een thema, zoals bij de Bevers of de Welpen wel het geval is. Tijdens zomerkampen kan er bijvoorbeeld wel gebruik worden gemaakt van een thema. Er zijn tal van manieren om een gaaf programma te bieden aan deze leeftijdsgroep.

Scoutingkennis, -vaardigheden en zelfstandigheid

Bij de Scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. In de Scoutsgids maken Scouts kennis met zeven jongeren die samen in een ploeg zitten en met wie zij zich kunnen identificeren. Zeger, Marloes, Mick, Radboud, Naomi, Tess en Jesper hebben allemaal hun eigen interesses en karaktereigenschappen.

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat Scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep Scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de Scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de Explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven Scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Voor ouders en verzorgers

Meiden en jongens die zich door het doen van uitdagende activiteiten persoonlijk ontwikkelen. Dát is Scouting! Iedere week leren kinderen en jongeren nieuwe vaardigheden en ook leren ze samenwerken en respect hebben voor elkaar. Zo ontwikkelen ze zich continu.

Je beleeft Scouting natuurlijk pas echt door mee te doen. Laat je uitdagen en laat je kind een keertje meedraaien met een opkomst.

Scoutssite

Voor Scouts van 11 tot 15 jaar is er een aparte Scoutswebsite. Op deze site kun je meedoen aan prijsvragen, kun je games doen en krijg je de beste survivaltips. Bekijk dus snel de scoutssite!

Flitz

Scouts ontvangen vier keer per jaar een Scouting Magazine, met daarin het katern Flitz. Flitz bevat grappige strips, leuke weetjes en verslagen van uitdagende activiteiten. Download het gehele Scouting Magazine.