Speluitleg voor bevers

De Bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie, waardoor kinderen zich ontwikkelen. De themaverhalen bij de Bevers zijn realistisch, zodat ze gemakkelijk gekoppeld kunnen worden aan de gebeurtenissen die in de groep plaatsvinden. De verhalen zijn niet alleen maar positief, er wordt ook ingespeeld op goed en kwaad en op emoties. Daarbij hebben de verhalen een duidelijk begin en einde.

Hotsjietonia

Elke zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur komen de Bevers naar het dorp Hotsjietonia om te spelen en avonturen te beleven. In het dorp Hotsjietonia beleven de Bevers avonturen vanuit het gezichtspunt van Stuiter. Stuiter beleeft met de andere bewoners van het dorp Hotsjietonia leuke en spannende avonturen. De themafiguren beleven allerlei herkenbare Scouting activiteiten.

Voor ouders en verzorgers

Bij Scouting leert jouw kind iedere week iets nieuws! Kinderen ontwikkelen zich er continu door het doen van uitdagende activiteiten. De ene week gaat je kind koken met Rozemarijn, de volgende keer maakt het een fantasiewereldreis met Sterre en Steven Stroom en de keer erna leert hij of zij alles over dieren bij Bas Bos en Rebbel. En dat alles gebeurt spelenderwijs en met heel veel plezier.

Benieuwd of Scouting echt iets voor jouw kind is? Laat hem of haar dan een keertje meedraaien, want je beleeft Scouting pas echt door mee te doen!

Beversite

Speciaal voor Bevers is er de beverwebsite. Op deze kidswebsite gaan de Bevers op avontuur met alle bewoners van het dorp Hotsjietonia. Op de site vind je onder andere leuke kleurplaten, kunnen kinderen online koken en leren ze vanalles over de landen in de wereld. Natuurlijk zijn er ook leuke prijzen te winnen!

Beverpost

De Bevers krijgen een eigen Scouting Magazine, met daarin het katern Beverpost. Hierin staan leuke verhalen, spelletjes en reportages. Je kunt het Scouting Magazine hieronder bekijken. Download het gehele Scouting Magazine.