Wat is Scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Bij Scouting zijn landelijk meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden. Lid worden? Geen probleem! Meld je aan als jeugdlid of vrijwilliger bij Scouting Drunen.

Ontdek Scouting

Er zijn verschillende soorten Scouting in Nederland: landscouting, waterscouting en luchtscouting. Scouting Drunen is een landscoutinggroep. Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar; Bevers, 7-11 jaar; Welpen en Kabouters, 11-15 jaar; Verkenners en Gidsen en 15-18 jaar; Explorers. Vanaf 18 jaar kan je leidinggevende vrijwilliger bij Scouting Drunen worden.

Scouting biedt haar (jeugd-)leden, ongeacht culturele achtergrond, afkomst, geloof, beperking of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving.

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 100.000 leden. De jeugdleden en vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.000 Scoutinggroepen. De doelen van het Scoutingspel worden verwoord in de spelvisie SCOUTS.