Scouting Dr. Akkermansgroep

In Nederland zijn meer dan 1.000 Scoutinggroepen! In bijna iedere plaats is er één te vinden. Er zijn groepen met landscouts, waterscouts, luchtscouts en groepen waar je alle soorten Scouting vindt. Voor kinderen met een beperking zijn er groepen met speciale leeftijdsgroepen en begeleiding. Al deze groepen zijn onderscheidend door een unieke persoonlijke naam. Deze naam is vaak te herleiden naar de oprichter van de vereniging of gekoppeld aan plaatselijke geschiedenis. Zo ook Scouting Drunen. Onze vereninging heet languit Scouting Dr. Akkermansgroep.

Het verhaal achter de naam

Dokter Akkermans was een huisarts uit Drunen. Deze huisarts heeft samen met een aantal andere inwoners van Drunen aan de wieg gestaan van de oprichting van de verkennersgroep. Dokter Akkermans kwam om tijdens de Tweede wereldoorlog.

Tijdens het spervuur wat de bevrijding van Drunen inluidde, was dokter Akkermans op de fiets onderweg toen hij door een schot van Schotse soldaat werd getroffen. Hij overleed kort daarop. Vanwege zijn sociale en maatschappelijke betrokkenheid is aan mevrouw Akkermans toestemming gevraagd de scoutinggroep naar haar man te mogen vernoemen. Tot op heden is er een goed contact met de familie Akkermans. Zij zijn er trots op dat de naam Akkermans verbonden is aan onze vereniging.