Jongens 11-15 jaar

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid bij Scouting Drunen en beleef uitdagende avonturen bij de Scouts! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer pionieren, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!
De Scouts van 11 tot en met 15 jaar heten ‘Scouts’. Bij Scouting Drunen is dit onderverdeeld tussen jongens en meisjes. Jongens worden bij Scouting Drunen ‘Verkenners’ genoemd en meisjes ‘Gidsen’. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de Bevers (5-7 jaar) en de Welpen (7-11 jaar) het geval is. Bij de Scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. In de Scoutsgids maken Scouts kennis met zeven jongeren die samen in een ploeg zitten en met wie zij zich kunnen identificeren. Zeger, Marloes, Mick, Radboud, Naomi, Tess en Jesper hebben allemaal hun eigen interesses en karaktereigenschappen.

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat Verkenners (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep Verkenners wordt op deze manier relatief zelfstandig en ze worden voorbereid op de volgende speltak, de Explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven Verkenners zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Kom kijken wat we doen!

Is dit wat voor jou? Kom dan vrijblijvend een keer kijken en meedoen bij de Verkenners. Neem ook eens een kijkje op de speciale Scoutssite.