Hulp van ouders

De hulp van ouders is onmisbaar in een vrijwilligersorganisatie. Vele handen maken namelijk licht werk. Het gaat hier om allerlei hulp zoals klussen, onderhoud en schoonmaak. Alle momenten wanneer hulp wordt gevraagd worden tijdig gecommuniceerd.

Klussen

Enkele keren per jaar slaan stafleden, bestuursleden en ouders de handen in een om diverse klussen aan te pakken. Op deze momenten wordt klein onderhoud verricht aan De Akkerhoek en het terrein. Denk hierbij aan kleine schilderwerkzaamheden, kapotte materialen repareren, onderhoud aan natuur en nog vele andere klussen. Bent u als ouder handig of steekt u graag de handen uit de mouwen met ons dan zorgt u er mede voor dat De Akkerhoek, het terrein en materialen veilig en goed onderhouden zijn. Dit alles om uw kinderen een onbezorgde, veilige tijd bij Scouting Drunen te laten beleven.

Schoonmaak

Een schoon vereniginsgebouw zorgt voor een prettigere speelomgeving. Iedere twee weken zorgen diverse schoonmaakouders voor de reguliere schoonmaak, maar enkele keren per jaar wordt De Akkerhoek grootschalig schoongemaakt. Dan nemen stafleden, bestuursleden en ouders de bezem en zwabber in de hand om het gebouw van boven te onder weer opgeruimd en fris te maken. Een opgeruimd verenigingsgebouw is ook van belang voor een deel van de inkomsten in de vorm van verhuur. Wanneer er een grootschallige schoonmaak plaatsvindt wordt dit geruime tijd naar u gecommuniceerd.